Čestitke za slavu, srećna slava domaćine!

Čestitke za slavu

Vera čoveku donosi puno lepih stvari u životu, kada čovek veruje u Boga, tada on veruje u svoju srećniju, sigurniju i mirniju budućnost. Vera obezbeđuje unutrašnji mir čoveka, u veri čovek može da iskaže sve svoje vrline, vera je tu da olakša čovekov život. Čovek treba da bude iskren prema Bogu i njegove misli treba da budu čiste i poštene, Bog sve vidi i Bog sve zna, svaki čovek dobija po svojoj zasluzi i nikako se ne isplati biti loš i zao čovek. Slava predstavlja tradicionalni hrišćanski običaj koji je zastupljen samo na Balkanu i koji kao takav predstavlja jednu vrstu unikata. Kada dođe dan kada neke vaše drage osobe treba da proslave svoju slavu, potrudite se da im na što bolji način iskažete svo poštovanje koje osećate i gajite prema njima. Idealno rešenje za to jeste da im napišete jednu pristojnu i finu čestitku za slavu. Ukoliko želite da vašim dragim osobama napišete čestitku za slavu možete iskoristiti neku od navedenih čestitki:

Čestitke za slavu voljenoj osobi

1) Draga moja, svaki dom i svaka porodica ima svoju slavu i taj dan se uvek iščekuje sa ogromnom dozom nestrpljenja. Sada možete da budete mirni, spokojni i zadovoljni, taj dan je došao i svim srcem želim da ga lepo obeležite i proslavite. Ti si moja jedina ljubav, moje milo zlato, želim da te poljubim i da ti zagrljajima čestitam, volim te i uvek ću te voleti. Neka ti je srećna slava!

2) Neka Bog uvek čuva tebe i tvoje ukućane, neka svuda oko vas bude prisutan napredak i neka vaš dom blista od sjaja. Ti si moja duša i moje srce i veoma mi je važno da uvek budeš srećna, zadovoljna i bezbrižna. Slava je jedan veoma lep događaj koji čoveku može i te kako prijati i u to ime želim da uživaš u njoj. Budi kraj osoba koje voliš i neka se na tvom licu vidi sreća. Volim te najviše na svetu i od srca ti čestitam slavu!

Čestitke za slavu voljenoj osobi

3) Mila moja ljubavi, postoji veliki broj praznika i svaki od njih je poseban na svoj način, ali, današnji praznik je slava tvoje kuće i tvojih ukućana i zbog toga se on ne može porediti sa ostalim. Radujte se, veselite i uživajte, neka vaše praznično slavlje bude neopisivo lepo, ugodno i prijatno. Neka svi uživaju u vašoj slavi, šaljem ti svoje srce i puno poljubaca, jedina moja ljubavi. Neka ti je srećna slava!

4) Veruj u Boga, veruj u ljude, neka tvoj život bude pun ljubavi i sreće i neka sve u njemu lepo bude. Tvoja lepota vredna je zlata, tvoje usne su moj dukat oko vrata, ti si moja ljubav moj san, sa tobom želim da provedem svaki novi dan. Pred tobom je tvoja slava i želim da sve bude u redu i da slavlje bude neverovatno veselo. Neka tvoja slava okupi u vašem domu sve vaše drage i mile ljude i neka sve bude u znaku mira i ljubavi. Voljena moja, želim ti srećnu slavu!

5) Dušice moja, prema tebi sam uvek gajio izrazito nežna osećanja, u mojim očima ti ćeš uvek biti jedno nežno, plemenito i čisto biće koje zaslužuje svu sreću ovoga sveta. Slava je veoma važan dan za svakog vernika koji poštuje svoje veru i drži do nje, neka te današnji svetac čuva od svega i neka ti podari večnu sreću i radost. Neka u tvojoj duši uvek bude mir i spokoj i neka tvoje srce gori od ljubavi. Želim ti srećnu slavu!

6) Ti si veoma vredna žena i dobro znam da si uložila puno rada i truda da na adekvatan način pripremiš ovu slavu. Dobra domaćica je nešto što krasi i oplemenjuje svaku normalnu kuću u kojoj se poštuju, vrednuju i cene prave vrednosti. Ti si osoba koju puno volim i sa kojom delim svoj život. Divno je što je danas tvoja slava i imam ogromnu želju da ovoga dana budem sa tobom i da zajedno delimo sve lepe trenutke. Srećna ti slava!

7) Udahni duboko i pomisli o svojoj sreći, zamisli želju i neka se u tvoj život useli mir. Kada je čovekov duh miran, tada čovek može da se bori sa svim životnim brigama. Mir i sreća su dve reči bez koje čovek ne može da živi, najiskrenije želim da te dve reči uvek i svuda budu sa tobom. Beskrajno te volim i želim da ovoga dana doživiš puno trenutaka blagostanja i uživanja. Takođe, želim ti sve najlepše i neka ti je srećna slava!

8) Ljubavi moja najdraža, kada nam je teško u životu, veoma često se obraćamo Bogu putem molitve u kojoj tražimo zrno spasa i mrvicu sreće. Ovog bogougodnog dana neka zaštitnik vašeg doma siđe do vas i neka se useli u vaša srca. Želim da zajedno sa svojim ukućanima osetiš divnu slatkoću slavskog kolača koja će ti reći da te Bog pazi i čuva. Preksrsti se i pomoli, poželi sreću i zdravlje, ja ti želim isto to, samo sto puta više, neka bude lepo vaše praznično slavlje. Srećna ti slava!

9) Ovog dana slavi se svetac koji je svojim mukama zaslužio da se njegovo ime pominje u molitvama i da se o njegovim delima svakodnevno svečano govori. Neka on uvek bude uz tebe i tvoje srce i neka te u životu prati na svakom koraku. Uvek veruj u njega i u njegovoj pomoć, Bog je ljubavi na tvojoj strani i siguran sam da će ti u svemu uvek pomoći. Neka ti ova slava bude podstrek za lepe i divne trenutke u tvojoj budućnosti, želim ti sve najbolje. Neka ti je srećna slava!

10) Draga i mila moja, svaki dan sa tobom je lep, ali ovaj dan je još lepši zato što je danas tvoja slava. Uveren sam da si ti veoma dobra domaćica i da nećeš imati nikakvih problema u vezi svih slavskih i prazničnih običaja. Vera je uvek bila tvoja jača strana i neka te zbog toga uvek sreća prati u životu. Neka Bog ovog dana bude sa tobom i neka ti podari blagoslov koji će ti doneti puno uspeha u životu. Srećna ti slava!

11) Čovek u životu jednostavno mora da veruje u neku silu koja je iznad njega i koja na neki način upravlja njegovim životom. Ta sila zove se Bog, ali Bog nije sam i oko njega stoje puno svetaca čija se imena slave svakoga dana. Danas ćeš slaviti ime sveca koji predstavlja senku tvoje duše i tvoje životne sudbine, danas je tvoja slava i neka tvojim bićem vlada radost. Čini dobro i dobro će ti se vratiti, veruj u Boga i on će ti pomoći. Volim te puno srce moje lepo i želim ti srećnu slavu!

12) Anđele moj, tvoja duša je veoma tanana i meka poput pamuka, u tvojim očima se nikada ne može videti pohlepa, tvoje srce je krotko i osećajno, najkraće moguće rečeno, ti si jedna dobra osoba. Zbog svega toga sam upravo tebe izbarao za svoju ljubav i ovim putem ti želim reći da te jako i silno volim. Danas neka svi u tvom domu nazdrave za sreću i neka svi starinski običaji budu pomenuti i ispoštovani. Neka anđeli sa neba tiho siđu i neka se usele u tvoje srce, neka te život uvek mazi i neka te Bog čuva i pazi. Srećna ti slava!

Čestitke za slavu – Đurđevdan, Sveti Nikola, Sveti Stefan

-Đurđevdan

1) Dragi moji prijatelji, ovoga dana ćemo se svi okupiti u cilju davanja počasti svecu koji već dugi niz godia predstavlja zaštitnika vašeg doma, vaše kuće i vaše porodice. Neka vam Sveti Đorđe podari puno sreće i radosti i neka vaš dom bude prepun dece, igre i osmeha. Neka se na svakom koraku vidi napredak i blagostanje i neka svi znaju da ste vi uspešni i srećni u svakom pogledu. Budite uvek naklonjeni ka veri i Bogu, želim vam sve najbolje i najlepše. Srećan vam Đurđevdan, srećna vam slava domaćini!

2) U životu su tri stvari preko potrebne svakom čoveku, a u te tri stvari ubrajamo zdravlje, sreću i ljubav. Neka vam Sveti Đorđe pruži sve to i neka uvek bude uz vas i na vašoj strani. Slavite njegovo ime i posvećujte mu sve što je divno i lepo, budite uvek puni vere i neka vaš svetac usliši svaku vašu želju. Vi ste mi kao osobe veoma dragi i moram priznati da sam zbog praznične atmosfere jako uzbuđen. Srećan vam Đurđevdan!

Čestitke za slavu – Đurđevdan

3) Proleće je, sve oko nas cveta i svuda je zelenilo. Pravo je vreme da se proslavi Đurđevdan, pravo je vreme za slavlje i uživanje. Prepustite se najnežnijim i najfinijim porodičnim osećajima i u jednom danu doživite sve lepote koje postoje na ovome svetu. Neka vas Sveti Đorđe uvek gleda i pazi i neka vam svakog novog dana poklanja puno radosnih trenutaka. Neka vam je srećan Đurđevdan!

– Sveti Nikola

1) Mili moji prijatelji, Sveti Nikola je zaštitnik svih putnika i moreplovaca i zbog toga vam želim reći da je čovek u neku ruku moreplovac koji stalno plovi burnim morem koje se zove život. Neka svaka vaša životna plovidba bude mirna, sigurna i stabilna, želim vam puno sreće i uspeha u svemu. Budite uvek ponosni i puni sebe, neka vera bude vaša inspiracija, a Bog vaša jedina uteha. Volim vas i ljubim, neka vam je srećna slava!

2) Ko ne veruje u Boga, on ne veruje u sebe, Bog je u svima nama i upravo zbog toga treba da budemo pravi i iskreni vernici. Danas je praznik koji nosi ime Svetog Nikole i upravo ovaj praznik predstavlja vašu krsnu slavu. Budite pravi domaćini, čuvajte tradiciju i poštujte običaje. Proslavite ovaj dan u miru i milosrđu, neka vaš slavski kolač predstavlja vašu sreću, a vaša slavska sveća vaš porodični prosperitet. Živi bili hiljadu godina, želim vam puno zdravlja, radosti i ljubavi. Neka vam je srećna slava!

3) Jedini i najdraži moji, ova slava nas je ujedinila i okupila na jednom mestu. Savršena je prilika da svi lepo popričamo i da se beskrajno družimo, sve to upravo predstavlja svrhu i namenu slave, slava treba da spoji ljude i da im pruži ljubav i toplinu. Današnja slava namenjena je Svetom Nikoli i neka svaka vaša reč ovoga dana nosi težinu svih njegovih dela. Neka se svuda oko vas oseća praznični duh i neka ikona Svetog Nikole bude amajlija vašeg doma i svih vas. Neka vam je srećna slava!

-Sveti Stefan

1) Svaki dom ima svog sveca i svaki čovek koji živi u tom domu ga uvek i svuda nosi u svom srcu. Zaista je sjajno što je došao dan kada ćete proslaviti vašu krsnu slavu i svim srcem želim da vam Sveti Stefan podari sve što želite. Neka vaše slavsko veselje bude zabavno i veselo, čestitam vam slavu!

2) Voljeni moji prijatelji, ne brinite ni o čemu i u potpunosti se prepustite Bogu i njegovoj volji. Neka Sveti Stefan ovog dana bude milostiv prema vama i vašim željama i neka u vaš dom unese sve što prija ljudskom srcu i ljudskoj duši. Vaš dragi prijatelj vas puno voli i pozdravlja, iskreno vam želim srećnu slavu!

Čestitke za slavu sveti Jovan

Čestitke za slavu – ostale slave-

-Sveti Dimitrije

1) Ovaj dan je uvek bio u vezi sa junaštvom i hrabrošću, ovoga dana su se nekada rastajali odvažni hajduci kako bi prezimili zimu i nekako preživeli. Neka Sveti Dimitrije rasplamsa vatru u vašim srcima koja će vam pružiti spokoj i toplinu, kao vaš prijatelj želim vam srećnu slavu!

-Sveti Jovan

2) Došao je dan koji će obeležiti čitavu vašu godinu, došao je dan kada ćete obeležiti vašu krsnu slavu i neka sve bude kako Bog zapoveda. Budite uvek dobri, plemeniti i odani Bogu, Sveti Jovan će videti sve vaše vrline i za svu čestitost ćete biti adekvatno nagrađeni. Mislite na vašu budućnost, a ne na vašu prošlost, čuvajte i poštujte veru kao zenicu oka vašeg. Srećna vam slava!

-Sveti Sava

1) Dragi domaćini, Sveti Sava je prvi naš arhiepiskop i uz njega su vezane sve najčestitije vrline koje vera nalaže. Neka njegova životna dela budu vaš životni uzor i neka njegova duhovnost bude uvek prisutna u vama. Želim da ovaj dan proslavite u radosti i miru, neka vam je srećna slava!

Leave a Reply